Followers

Friday, September 21, 2012

PENGAJARAN TERBAIK 2012 !

assalamualaikum uolss ~
helloo ,.. ! seperti yang dijanjikan.akan rerajin update mulai sekarang,..ekeke,.. okay hari ini dan semalam adalah hari yang kira TAK OKAY jugaklah ...padahal baru ja sambut birthday yang ke-19 18 sept aritu..haha,.siapa2 nak wish lg,.still aii terima ,..!! ^^

okeh...kelmarin punya ceritaa ,..
aku start tido petang kira2 jam 3.20 ptg cenggitu,.. hmm *takbaik ok* ,..sekadar mahu pejamkan mata ,dalam pukul 4 ptg gitu,.bangun la,.. aii mnta kejut my adik ok,..! ahha,..
tup tup,.. alarm fon bebunyi sendiri,.. *mmg set jam 4ptg pun* .. aku pun dengan ringan hati nya,tekan button snooze ,. kat situ boleh nampak kuatnya godaan syaitonnirrojimm kan.. ~ !!
passtuu tiba-tiba plak lagu firehouse bebunyi,.. aku pun dengan blank2 bangun terus sambut kol ,..
"hello,..ble ckp dgn *nama aku*,..?,." "saya dari pihak bla bla bla...........we are very sorry ,.." tupppp,..tekan end call ,.... rupanya pasal flight pegi russia aku kena tunda ke tarikh yang akan diberitahu kemudian,.tahap kebengangan sudaa melampau nihh,.dah laa tiket kk-kl dah booked,.kalau murah2 takpa,..ni hmpir sribu jugak la,.. last minute booking kan.. !@$I(R#&()$@!( #sigh
bak kata gary runningman ,.." STEERREEWSSSS!!!!" *end of story*

hari ini pulak kena lagi ,.. semua dari phone call 03******** pejabat kl ...~~ aku langsung blur,.. dekat2 jam 1 petang td,.dapat plak kol dari mana entah,..yang penting touch & go la,.. erghh,.bila fikir balik rasa macam nak pelempang muka bejuta2 kali ,.. #sigh
perempuan yang kol aku tiba2 tanya pasal kad kredit aku,.tanya smpi bila kad tu boleh pakai,..yang tak ble terima lagi,dia minta nobor kat kad tu,ic aku.nama mama aku. aku dengan vangangnya pun bagi je la,.~~ wth ,!! T.T ,.. actually dia nak bagi aku kad kredit satu lagi yang banyak jugak la kegunaan nya,..tapi kalau kat sabah ni kureng jugak la sebab takda perkhidmatan touch n go tu.. last skali perempuan tu cakap,.kami tidak akan mencaj apa2 bayaran tahunan mahupun bulanan..cuma sekali sahaja seumur hidup,..sbnyak rm499 ,.makk aiihh,.. !!! *end call*
bila bapa aku balik dari solat jumaat,.aku pun cerita la kat dia,.. perghhh,.! satu tamparan hebat kena kat muka !! "SIAPA SURUH KAU BAGIIII NUM KAD KAUU TUU??" boleh byg xmuka troll tu..
ahaahaa,..aku pun terdiam seribu bahasa,.i know ,,dia lebih banyak makan garam dari aku..huu,..patutnya aku tak patut bagi number tu..T..T sebab dia boleh akses akaun and ambil duit dalam akaun aku tu ,.. petang tu jugak,..aku drive ke maybank terdekat,.block kad bank trsebut,.and dapat kad baru ,.cek baki,.still same lg,..thnxx Allah..~~ 100km/h aku drive , bapa aku bukan main terkejut gila babeng aku sampai cepat betul kat maybank tu ! ahahhax
Y U GIVE THAT NUMBERR????

*********************************************************************************
so , sebagai pengajarannya,.janganlah mudah terpedaya dengan omongan orang lain..huu..walaupun memang benda tu betul,tapi tak semestinya semua detail kita ,senang2 nak bagi dekat orang ,.. okay,.aku akan take note benda macam ni ,..umur pn baru 19 belas,..baru nak pegang kredit kad,.. haha,.. korang pun hati2 la ye,.. banyak cara orang nak kelentong kita skrg,.heeee !!

okay,.. got to go babe !! see ya,. adioosss n goodnyte !! :)

terima kasih daun kelady . dah bca , silalah komen ^^V

3 comments:

Amirul Iman said...

heyy~ happy birthday dear.~ :))

mizz jubilant said...

asal tak bgtau aku dr dulu lagi ang ada kedit kad..hahahaha..

Syafiq Ahadin said...

kin panas kan...sy pun 3x kena kol, sa bagi kad kredit yg xda isi. hahahahahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
IQBJ9_K6GQlR6nvC7HN3KsF4LJE