Followers

Wednesday, October 24, 2012

HIDUPKU DI BUMI SOVIET

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua yang sudi singgah ke blog saya :) hehehe
kinda formal intro ,.. apa khabar semua? hopefully semua sihat2 belaka , raya korban pun dah dekat ,. :)

sekarang tepat jam 1.18 pm waktu russia yakni 5.18 pm waktu di malaysia tanah tumpah darahku ~ Tuhan saja yang tahu betapa diri ini rindu akan tanah air , :( sobs ,. ok abaikan kesedihan tersebut !

pejam celik pejam celik,. sudah genap 2 minggu diri ini berada di bumi soviet a.k.a Republic of Russia :) perasaan ? bercampur baur,di sana la terhimpunya segala keGEMBIRAan,keSEDIHan,keGELISAHan,keTAKUTan,perasaan INGIN TAHU ,yang membuak-buak bagi diri seorang yang baru menjejaki bumi di mana majoriti berbeza bangsa,agama,cara hidup dan sebagainya dengan diri ini.

tepat jam 1.15 pm waktu malaysia tanggal 9 Oktober,aku jejak kaki di airport Moscow Domodedovo,yang sangat besar,,dengan pelbagai reaksi manusia-manusia di sana,di tambah juga dengan pandangan yang sinis , huu ,.. baru permulaan .untuk pengetahuan rakyat russia memang tidak berapa suka dengan orang luar kerana fikiran lapuk mereka masih tersemat dalam diri mereka.,cuba google sejarah russia ,.hee :D
di depan airport yg super huge ! :0
keluar seja dari airport,sangat super excited ,yala first time jejak kaki di eropah kan ,. hehehe,. perasaan rindu family hilang kejap,.hee ,. tu laa orang kata,bila senang lupa tuhan,bila susah baru ingat tuhan,. ok,..tu tidak baik utk diabaikan,.. inshaallah kita semua terhindar drpd fikiran tak baik itu ! :)
ditambah lagi dengan suhu yang super sejuk, (actually xsejuk mana bagi orang yang dah biasa) iaitu 3-4 celcius. huu.. meremang bulu roma masa keluar airport tu,. apa lagi,.kasi keluar sweater and gloves tu,.. pun sejuk masih terasa,. macamna la hidupku masa winter nanti kan,.hewhewhew,..

okeh.. perjalanan dari moscow ke kursk mengambil masa 8 jam,.so kira2 11pm wktu russia,.baru la sampai hostel,. kena bagi kunci ,bantal,selimut,etc,..
fuhh,.perasaan masa nampak kolej,.tersangatlah shocked :OOO
so,..sesiapa yang beranggapan russia ini negara seperti UK ,.sila lupakan,.. russia negara yang kira paling tua la ,.suda merdeka beratus2 tahun dahulu ,.. so,..negara ni semua bangunan,etc la,.semua buruk ,. hahaa,.sorry laa ,.. ~~~~~ xpa2,.cabaran bagi diri ini supaya tidak bole enjoii selalu di negara eropah ini ,. -__- ,. hmm hmm hmm ,.ak dtg sni sbb untuk belajar bukan untuk melancong,ku petik kata2 mamy tersayang,.~ :)

with mega

dalam bas otw ke kursk

ingat masjid rupanya church

the very beautiful scene i ever seen

autumn in my heart

autumn leaves
sekarang penghujung musim autumn ,. tapi sejuk semacam jaakk,..
btw,. kelas belum start ;agi ,.. masih free,tapi lepas ni mesti like hell penat dia kan,. enjoy dulu sebelum kelas start :)
aku rasa setahun duk sni,.mesti kurus kering ehh ,.. -__- ,. makan pun susah,. mahal lagi , masak sendiri la jwabnya ,.. huhuhu,..

akhir sekali,. JUMAAT ni umat islam seluruh dunia akan menyambut hari raya aidil adha kan ,. di kesempatan ini ,. diri ini ingin mengucapkan salam aidiladha kepada family tersayang,rakan2 d malaysia,dan juga smua umat islam di dunia ini ,. :) berkorban la dengan ikhlas ^^v 

ADIOSS !!

terima kasih daun kelady . dah bca , silalah komen ^^V

4 comments:

iEdA said...

beshnyer...hehe...btw, good luck ya ^_^

shafiqabdshukor said...

bestnya.. belajar kat oversea..

♥ shazSazny18 ♥ said...

thnxx uolss :)

zila manaf said...

wahhh bestnye....gudluck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
IQBJ9_K6GQlR6nvC7HN3KsF4LJE