Followers

Wednesday, October 12, 2011

90% KEtaGiH ??!

assalamualaikum to all bloggers yg tersinggah kat belog ini..heheh,..
saja buat tajuk yang pelik + mmpunyai unsur curiousity sikit,.ekekek..

so,..to all,.rasa2 ketagih apa der ..?? hmpi 100% pulak tu,..hmm,..TEPUK DADA TANYALAH *SELERA
hek3..
sumber FB
so,..semua dah tau la kan KETAGIH apakah yg dmksudkan..huhu,..yep,..FACEBOOK a.k.a MUKA BUKU oleh *najwa latif sampai wujud lagu pasal cinta muka buku segala,..hahha,..lawak der ak dgr...lagu tu trus mnjadi siulan dan mnjadi lagu utk LAMBANG CINTA dorang..eekkeke..nvm la,..

sekarang kita nak bincang pasal ketagihan ni,..menurut sumber Berita Harian aku baca ari tu,..90% kanak2 sgtla aktif berfacebuking ..~ ^^v ..kenapa agaknya??!! adakah semua ni salah ibu bapa yang langgan WIRELESS kat umah..or pki UNIFI,..BROADBAND .. wallahualam .~ :)

Kanak-kanak dan remaja di negara ini dilaporkan melayari internet pada purata 19 jam seminggu, sehingga menyebabkan mereka terdedah dengan pengalaman negatif menerusi penggunaan teknologi itu termasuk buli, penipuan identiti dan pornografi.
 huhu,.scary2.. dulu aku masa zaman kecik2,.mna la ad facebook ni,..friendster ada la,.. tp ,.tak la ketagih sesangat smpai boleh menipu parents..ekekek.. nvm,.kita tak boleh salahkan kepada MARK ZUKENBERG (gitu ke eja nama dia) xkesah la,.. dia pun nak cari duit tuk hidup,..kita sebagai pengguna haruslah appreciate suma benda tu,..kalau kemudahan ni di gunakan utk kebaikan , bagus jugak,.hmm,...
konklusinya , BEWARE kanak2 and tak lupa juga kepada orang2 tua , remaja2 sekalian ..ekeke,..jangan sampai lupa nak masak utk keluarga hnya kerana sibukk layan CHAT kat Fb tu .. !!

p/s : peringatan keras utk diriku juga..:)

adiooss amigos ..^^v
terima kasih daun kelady . dah bca , silalah komen ^^V

4 comments:

shida said...

yup exactly....
act ada both advntge n disadvntage...huhuhu
yg pntg ibubapa kene pantau xtvt anak2...:)

♥ shaheizny ma ♥ said...

hhehhee, ibu bapa plu memantau akt ank2 mereka..^^v

D-SIM said...

19 jam ? tipu bebenor =='

♥ shaheizny ma ♥ said...

hhahahha,.kajian la wei,.. tapi aku rasa mmg betui pown,..19 jam or lebih ..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
IQBJ9_K6GQlR6nvC7HN3KsF4LJE